Tehnologii Coleman - Ghid Explicativ

                                                                                                                                         


Coleman utilizeaza cele mai bune materiale si cele mai noi tehnologii in producerea echipamentelor pentru camping, mai jos vom explica ce inseamna fiecare tehnologie si cu ce ajuta in teren astfel incat sa va ajutam in alegerea produsului potrivit.

  

Tehnologia Weather Tec: Pentru a primi aceasta certificare corturile sunt supuse unor serii de teste care imita conditii meteo ostile ( precipitatii abundente, fluctuatii de temperatura, vant intens ) pentru a testa rezistenta materialelor precum si a cusaturilor. Astfel, corturile care sunt certificate Weather Tec sunt realizate din materiale rezistente care vor proteja utilizatorul indiferent de conditiile meteo.

 

Fire Retardant: Caracteristica ignifuga a tesaturii  va asigura ca materialul nu va izbucni necontrolat in flacari ci se va stinge singur, dandu-va timp de a scapa in caz de urgenta.


UV Guard™ Sun Protection: Testele de laborator efectuate pe materialele cu SPF50. din care sunt fabricate tendele corturilor ofera protectie sporita impotriva razelor ultraviolete. In cazul pavilioanelor precum si a corturilor mai mari ofera posibilitatea de a utiliza cortul ca un refugiu impotriva soarelui.


           

Blackout Bedrooms: Materialul de culoare neagra din care este realizat dormitorul blocheaza 99% din intensitatea luminii de afara oferind intuneric in interiorul cortului. Fiind intuneric somnul este mai odihnitor si exista posibilitatea de a dormi si in timpul zilei. Familiile cu copii vor aprecia aceasta tehnologie intrucat cei mici nu se vor trezi la prima raza de soare si se vor bucura mai mult de odihna.

    

Extra Large Bedrooms: Corturile cu aceasta tehnologie beneficiaza de dormitoare mai mari decat cele din majoritatea corturilor astfel oferiend mai mult spatiu si permit instalarea saltelelor duble cu dimensiuni mai mari decat cele standard.

    

Manage the temperature: Prin tratamentul aplicat materialului din care este realizata tenda, aceasta are capacitatea de a pastra o parte din caldura din razele solare astfel oferind o temperatura mai scazuta in interiorul cortului cu pana la 5 grade C in timpul zilei. In schimb, in timpul noptii avem cu 1 grad celsius mai cald decat afara.

          

Fiberglass frame: Betele cortului sunt realizate din fibra de sticla, acest material flexibil dar extrem de durabil asigura rezistenta chiar si in cele mai adverse conditii meteo.

          

Steel Rods: Betele din otel sunt extrem de rezistente si asigura o structura stabila in cazul corturilor de dimensiuni mari.

      

Aluminium Frame: Betele din aluminiu sunt extrem de rezistente si asigura o structura stabila, sunt gandite special pentru a rezista in conditii de vant puternic.

         

3000mm Water Column: Materialul din care este realizata tenda cortului rezista la ploaie avand un factor de protectie de 3000mm pe cm patrat. Corturile cu acest factor de protectie sunt considerate a fi impermeabile cu conditia sa fie corect instalate. 

      

Hinged Doors: Usile sunt prevazute cu balama astfel oferind un acces rapid si facil in cort precum si o senzatie de 'acasa'

   

Material Rip Stop: Materialul Rip Stop este realizat din un amestec de fibre care confera rezistenta sporita la uzura si deteriorare.

        

FastPitch™ Hub:  Sistemul Fast Pitch are trei elemente care confera utilizatorului posibilitatea de a intinde cortul usor fara a avea nevoie de ajutor: primul element este un hub central care are betele montate, al doile-a element il consta faptul ca partea interioara este permanent prinsa de hub-ul central, al trei-lea element il reprezinta codifcarea prin culoare a elementelor cortului.

     

FastPitch ™ Air: Sistemul FAst Pitch Air permite umflarea si desumflarea in mai putin de 10 minute, cortul poate fi instalat de o singura persoana.

• se poate intinde de o singura persoana;
• valva de inalta presiune pentru umflare si desumflare usoare;
• cilindrii gonflabili sunt realizati din material rezistent TPU
• cilindrii gonflabili se pot inlocui daca se strica;

Pasi pentru umflare:
Pas 1: Apasati pinul in mijlocul valvei si eliberati, pinul trebuie sa fie scos in timpul umflarii
Pas 2:Umflati cilindrul pana la presiunea de 7 PSI utilizand pompa inclusa cu manometru
Pas 3: Insurubati capul valvei

Pasi pentru Desumflare;
Pas 1: Desurubati capul valvei
Pas 2: Apasari pe pin pentru a deschide valva, pinul trebuie sa fie apasat complet