Instructiuni intindere & intretinere hamace

Pentru a va bucura cat mai mult timp de hamacul dumneavoastra trebuie sa urmariti cateva reguli:

✔️Pentru a păstra rezistența materialului, evitați plierea pe aceleași linii prea frecvent (schimbarea după 10 ori)
✔️A se păstra într-un loc răcoros, uscat și întunecat
✔️Asigurați-vă întotdeauna că echipamentul dvs. (inclusiv orice cablu) este complet uscat înainte de a le depozita
✔️Evitați expunerea prelungită la temperaturi extreme (peste 40C și sub -15C) și păstrați echipamentul la o distanță de cel puțin 2 m de flăcări
✔️Nu se spala la masina. Curățați cu atenție doar manual, folosind apă călduță
✔️Expunerea prelungită la lumină UV puternică poate duce la slăbirea materialului (degradarea UV este exclusă din garanție)

Pentru a intinde hamacul:

✔️Îndepărtați orice obiect ascuțit de pe persoana dumneavoastră înainte de a intra în hamac
✔️Vă rugăm să respectați limita maximă de greutate recomandată
✔️Verificați că toate cablurile de suspensie sunt în stare bună înainte de a le agăța și asigurați-vă că toate nodurile sunt sigure înainte de a intra în hamac
✔️Nu așezați hamacul prea jos față de sol și verificați sub el orice obiecte ascuțite care ar putea intra în contact cu materialul/suspensia
✔️Copiii trebuie supravegheați atunci când folosesc acest produs
✔️Hamacurile nu sunt potrivite pentru copiii sub 3 ani
✔️Asigurați-vă că zona din jurul produsului este păstrată fără pericole

✔️Odată ce aveți noțiunile de bază corecte, campingul cu hamac este ușor, în același timp sigur și distractiv. Doar urmați aceste instrucțiuni simple:

Pentru a-ți suspenda hamacul:
✔️În primul rând, verifică orice ar putea cădea peste tine de sus: copacii cu ramuri libere sau cuiburi de insecte ar trebui să fie evitati.
✔️Cei doi copaci ai tăi ar trebui să fie vii și robusti, cu un diametru de cel puțin 15 cm și la o distanță între 3 și 5 metri.
✔️Atașați-vă hamacul la acești copaci la înălțimea capului dvs., folosind cablul de suspensie - avem și alte sfaturi și informații despre nodurile și tipurile de suspensie pe care le puteți utiliza. Asigurați-vă că corpul hamacului este centrat între copacii dvs. Ar putea fi nevoie de câteva încercări pentru a agăța corect – asigurați-vă că este la înălțimea scaunului pentru dvs. sau la aproximativ jumătate de metru de sol.
✔️Încercați să suspendați capătul hamacului unde vor sta picioarele ușor mai sus, pentru o culcare mai confortabilă
✔️IMPORTANT: Cu cât unghiul de suspendare este mai plat, cu atât este mai mare forța aplicată suspensiei - așa că asigurați-vă că există suficientă slăbiciune în agățarea hamacului pentru a preveni orice rupere.

Pentru a intra în hamac:
✔️Verificați că toate nodurile sunt complet sigure
✔️Dacă utilizați un hamac cu plasă de insecte încorporată, ridicați jumătatea plasei deasupra capului
✔️Stai pe spate în el ca pe un scaun
✔️Pur și simplu ridicați ambele picioare în sus spre deschiderea hamacului și rotește-ți corpul până când stai întins înăuntru!
✔️Pentru cea mai plată și mai confortabilă pozitie, vă recomandăm să vă plasați pe diagonală. Acest lucru răspândește materialul în jurul tău și creează o lățime mai mare în interiorul hamacului.
✔️În funcție de perioada anului sau de climă, este posibil să doriți să adăugați izolație, cum ar fi o pătură, o pilota sau un sac de dormit.

✔️Dacă aveți de gând să campați cu hamacul pe ploaie abundentă, vă recomandăm să vă îmbunătățiți curelele standard pentru a include un set de inele pentru hamac sau chiar să le schimbați cu sistemul complet de suspendare Whoopie. Având un inel metalic impermeabil sau o carabinera în linie ajută la scurgerea apei și împiedică apa de ploaie să treacă suspensia în hamac.

Camping cu hamacul iarna:
✔️Când vă căutați locul de campare, amintiți-vă că, cu un hamac, sunteți eliberat de constrângerile pe care le întâmpinați cu corturile - nu este nevoie de teren plan, fără griji cu privire la stânci sau rădăcini și nicio grijă pentru drenaj!

Sfaturi pentru protectie impotriva vantului:
✔️Unul dintre cei mai importanți factori în alegerea unui loc de hamac este cât de expus este la vânt. Căutați site-uri cu blocaje naturale de vânt, cum ar fi vegetație densă, bolovani sau stânci.

Orientare:
✔️Dacă vântul vine dinspre vest, înclinați hamacul nord-sud, iar prelată aproape de pământ pe partea de unde bate vântul. Acest lucru va adăuga un alt paravan.
✔️Campingul pe partea de vent (spre deosebire de partea de vânt) a crestelor și dealurilor poate face o diferență substanțială. Dacă vântul nu este o problemă, atunci gândește-te la ce parte răsare soarele - cel mai bine este să ai cât mai multă lumină naturală asupra ta.

Evitarea „zonelor reci”:
✔️Căutați site-uri la jumătatea drumului pe creste și dealuri. Dormitul în vârful unui deal sau creastă vă va expune vântului, dar dormitul în partea de jos vă va pune și într-o zonă rece. Pe măsură ce aerul cald se ridică, aerul rece se scufundă la cea mai joasă altitudine, creând o „chiuvetă rece” pe măsură ce temperaturile scad în timpul nopții.
Dacă un pârâu curge de-a lungul văii, temperatura ar putea fi cu până la 4°C/10°F mai rece decât temperatura unui loc cu doar 40 de picioare de înălțime! Lacurile pot avea același efect, așa că căutați locuri care sunt ușor departe de apă, în special apă curgătoare, cum ar fi pâraiele și râurile. Evitați instalarea în zone predispuse la rouă puternică, cum ar fi pajiștile cu iarbă deschise în nopțile reci fără vânt, unde toate obiectele de deasupra solului, inclusiv hamacul, vor colecta condens excesiv.

Izolatie:
✔️Cea mai mare problemă cu care te vei confrunta atunci când încerci să îți ții cald este pierderea de căldură de dedesubt, din cauza comprimării sacului de dormit și a hainelor cauzată de greutatea corporală.
Un articol grozav pe care trebuie să-l ai cu tine este un izolator termic (ideal de 3/4 lungime). Acesta este introdus între cele două straturi ale hamacului tău, iar tu te întinzi deasupra. Vă recomandăm să folosiți un material reflectorizant, precum cele pentru parbrizele auto; acestea pot fi găsite în jurul dimensiunii perfecte (suficient de mari pentru a vă acoperi zona corpului, dar nu prea mari pentru a intra în hamac). Faptul că partea reflectantă este orientată în sus previne pierderea unei cantități mari de căldură radiantă.

✔️Ca alternativă, optați pentru o pătură underblanket. Acestea combate pierderea de căldură prin compresia loft, deoarece atârnă sub hamac și captează aer cald în spațiul dintre ele. Constatăm că aceasta este o metodă de izolație incredibil de eficientă și functionabila