Hamburgeri de casa - deliciosi si usor de preparat!

Hamburgeri de casa - deliciosi si usor de preparat!
Timp de preparare: 10 minute

Timp de coacere: aprox. 4-5 min

Pentru 4 persoane
Ingrediente:
Pentru 4 burgeri
• Carne 4 x 150gr
• 4 chifle
• 4 felii de branza cheddar
• Ceapa proaspata sau calita
• 6 felii de rosie
• 6 frunze de salata
• muraturi
Pentru sos:
• 1 galbenus de ou
• 1 lingura mustar Dijon
• ½ lingura otet din vin
• 350ml ulei vegetal
• 1 lingura mustar
• Sare si piper dupa gust
Preparare
Pentru burger:
• Spalati si taiati salata, apoi rosia, indepartand semintele
• Taiati muraturile in felii sau julienne
• Taiati chifla in doua si rumeniti partea din interior asezand-o deasupra grilului
• Sarati usor carnea si puneti-o pe grill pentru 2 minute. Apoi intoarceti-o si asezati deasupra felia de branza Ceddar. Lasati inca 2 minute pe grill.
• Asamblati burger-ul. Puneti sos pe baza chiflei, apoi carnea, rosia, ceapa, salata si inca putin sos deasupra, apoi aseazati partea superioara a chiflei.
Pentru sos:
• Intr-un bol de salata puneti galbenusul de ou, mustarul Dijon si un praf de sare. Amestecati in timp ce turnati uleiul.
• Amestecati cu putere pentru obtinerea maionezei, adaugand otetul si la sfarsit mustarul normal.

Sfatul bucatarului:
Puteti pastra maioneza in frigider pentru 48 ore in compartimentul pentru legume fara sa se taie. Pentru a varia gustul puteti inlocui branza Ceddar cu Brie sau branza albastra. Pueti inlocui mustarul normal cu ierburi aromate.

Comentarii