Ponturi pentru instalarea si strangerea cortului

Ponturi pentru instalarea si strangerea cortului

1) Exersati instalarea cortului acasa. Pe langa faptul ca va fi mult mai simplu sa instalati cortul cand ajungeti in locatia de campare, veti sti sigur ca aveti toate cele necesare pentru instalarea lui si nu ajungeti in camping sa va uitati la cort pentru ca nu aveti cuie suficiente.

2) Asigurati-va ca aveti un ciocan de camping la dumneavoastra pentru cazul in care veti da de pamant mai tare. Ciocanele de camping sunt din cauciuc si, de obicei, au si un carliga la coada pentru a va fi usor sa scoateti cuiele cand strangeti cortul.

3) Inainte de instalare, curatati zona de  bete, pietre sau orice alte obiecte ascutite care pot dauna foliei bazei cortului.

4) Asezati o folie de protectie cort pe sol inainte de a intinde cortul, nu doar pentrua proteja baza ci si pentru a o mentine curata fiind mult mai usor de strans si curatat cortul la finalul vacantei.

5) Intotdeauna asigurati-va ca usile cortului sunt inchise inainte de a incepe sa bateti cuiele, prevenind astfel presiunea exagerata asupra usilor la intindere sau chiar situatia in care usile nu se inchid pentu ca ati intins prea tare cortul.

6) Daca aveti parte de vant la instalare (noi nu va dorim), prindeti tenda exteriara provizoriu si partial in cuie inainte de a insera betele cortului prin buzunarele lor. Facand asta va asigurati ca tenda exterioara nu se va comporta ca un steag in vand si nici ca o parapanta la decolare, evitand riscul avarierii cortului.

7) Incercati sa impingeti betele prin buzunarele lor si nu sa trageti de bete astfel incat sa nu ajungeti in situatia in care vi se tot desfac segmentele betelor putand sa sfasiati buzunarele prin care trec betele sau schiar cortul in sine.

8) In cazul in care cortul este umed sau ud in momentul impachetarii, scoateti-l imediat ce ati ajuns acasa si lasati-l sa se usuce complet inainte de depozitare. Veti evita astfel formarea de mucegaiuri si mirosuri neplacute si veti prelungi durata de viata a cortului dumneavoastra.
Cort Coleman Coastline 3 plus

Distractie maxima!

Comentarii