Aragaz Coleman 442 pe benzina - Instructiuni de utilizare si intretinere

Aragaz Coleman 442 pe benzina - Instructiuni de utilizare si intretinere

Pentru a va bucura de aragazul pe benzina Coleman mult timp si pentru a obtine performante maxime de la el ar fi bine sa tineti cont de cele de mai jos.

Umplerea aragazuluiIntotdeauna realizati aceasta operatiune in aer liber. Nu incercati sa umpleti recipientul sa slabiti sau sa inlaturati capacul rezervorului cand aragazul inca arde sau este cald, cand este aproape de alta flacara sau surse de aprindere. Folositi doar benzina fara plumb sau combustibil Coleman in aragazul dumneavoastra. Atat benzina fara plumb cat si combustibilul Coleman sunt foarte inflamabili.

 1. Desfaceti picioarele aragazului si asezati-l pe o suprafata plana.
 2. Inchideti valva rotind spre dreapta in sensul acelor de ceasornic (Fig. 1)
 3. Inchideti ferm butonul pompei de presiune in directia aratata de sageata (Fig.2)

 4. Indepartati capacul rezervorului (Fig. 3). Folosind o palnie (preferabil cu sita marunta sau tifon) si cu aragazul in pozitie dreapta, umpletei rezervorul cu combustibil (500ml) proaspat si curat.(Fig. 4)


 5. Puneti capacul rezervorului si stergeti urmele care s-au scurs. Puneti carpa cu care ati sters si palnia intr-un loc sigur.

Pomparea

 1. Veificati inca o data daca valva este inchisa corest si capacul rezervorului strans ferm (Fig 5)

 2. Deschideti butonul pompei prin doua rotiri complete spre stanga (Fig 6)

 3. Acoperind gaura butonului cu un deget, pompati de aprox 20-25 ori (Fig 7)

 4. Inchideti butonul pompei rotind spre dreapta (Fig 8)

 5. Daca in timpul utilizarii flacara devine neregulata sau nu mai arde cum trebuie repetati procedura de pompare de la inceput.

Aprinderea aragazuluiIntotdeauna aprindeti si folositi aragazul in aer liber sau in zone bine ventilate – niciodata in casa, rulota, cort sau alte zone inchise si neventilate. Folositi intotdeauna aragazul pe suprafete regulate pentru a asigura o ardere continua si uniforma.

 1. Tineti chibritul la marginea arzatorului si in acelasi timp deschideti valva in pozitia High (la maxim) (Fig. 9)

 2. Pentru a curata orificiile arzatorului inchideti si deschideti valva de cateva ori.
 3. Pentru a inchide aragazul rotiti valva in sensul acelor de ceasrnic spre dreapta.

Informatii importante!

 1. NU lasati aragazul la indemana copiilor
 2. Lubrifiati pompa in mod regulat
 3. Stocati aragazul intr-un loc sigur, departe de copii, si protejati-l de caldura directa a soarelui si de umezeala.

Inlocuirea generatorului – Daca aragazul devine dificil de aprins sau nu mai incalzeste la intreaga capacitate va trebui sa schimbati generatorul.

 1. Desfaceti suruburile clemei de ramforsare si detasati clema.
 2. Desfaceti piulita de deasupra valvei regulatoare. Extrageti duza generatorului din partea opusa si detasati generatorul.
 3. Intoduceti duza noului generator in slotul valvei si apoi strangeti provizoriu piulita valvei regulatoare.
 4. Introduceti celalalt capat al generatorului in camera de mixare si aliniati generatorul cu arzatorul. Inlocuiti clema de ramforsare si strangeti suruburile.
 5. Strangeti definiv piulita valvei regulatoare

Partile componete ale aragazului si accesorii: 1) Rezervorul 2) Capacul rezervorului 3)Ansamblul valvei regulatoare 4) Inelul arzatorului 5) Ansamblul arzatorului 6) Mansonul pompei 7) Pistonul pompei 8) Tija pompei si valva 9) Ansamblu camerei de amestec 10) Surub 11) Clema generatorului 12) Gratarul 13) Ansamblul generatorului 14) Snur (optional)

IMPORTANT: Daca nu folositi aragazul pentru mai mult de o saptamana este foarte important sa il goliti pe perioada depozitarii. Daca aragazul este depozitat cu combustibil pot aparea defectiuni grave la pompa si generator.


 

Comentarii