Materiale & Tehnologii Trimm

Trimm utilizeaza in fabricarea echipamentelor cele mai noi tehnologii si cele mai performante materiale.

- 35% bumbac, 65% polyester:
Un amestec de bumbac și poliester. Un material confortabil și durabil
- 3D:
Materialele 3D din care sunt realizate toate părțile sistemului de susținere a spatelui (cu excepția Biker 25 și Air 30). Asigură o bună ventilație a secțiunii inferioare a îmbrăcămintei.
- Tehnologie 3D:
Tehnologia 3-D este utilizată pentru fabricarea părților special formate ale țesăturii. Aceste produse sunt concepute pentru a se adapta anatomic la forma corpului și la zonele care produc transpirație. Diverse structuri ale țesăturii susțin mișcarea mușchilor și drenează eficient transpirația. Datorită unei rețele de canale, acestea mențin și temperatura corespunzătoare.
Țesăturile 3D au fost numite țesăturile secolului XXI. Aceste țesături sunt uimitor de funcționale, elastice și confortabile în orice situație.
Armortex:
Un material revoluționar întărit cu fibră Kevlar DuPont. Această țesătură oferă cele mai bune proprietăți necesare în condiții extreme - rezistență mare la rupere și greutate redusă.
- Bioniq:
Avantajul fibrei Bioniq este utilizarea ionilor de argint, care oferă proprietăți antibacteriene și previne mirosurile neplăcute indiferent de durata de utilizare și numărul de cicluri de spălare.
Ce este o membrana?
O membrană este o țesătură cu deschideri microscopice între fibre. Aceste deschideri mici permit evaporarea apei (sudoriei). În același timp, aceste deschideri nu vor lăsa moleculele de apă să treacă, deoarece sunt mai mari decât aceste micro deschideri. Așa că veți rămâne întotdeauna uscat și cald.
Ce este impermeabilitatea țesăturilor?
Această valoare demonstrează câți milimetri de apă poate reține țesătura pe 1 cm2 timp de 24 de ore.
De exemplu, impermeabilitatea de 4.000 mm înseamnă că materialul poate reține 4.000 de milimetri de apă timp de 24 de ore.
- Cordura:
Un material textil foarte puternic și rezistent din fibre de poliamidă, care oferă o rezistență uimitoare și rezistență la uzură și alte deteriorări mecanice. Structura fibrei și metoda de țesut fac Cordura de multe ori mai rezistentă decât fibrele tradiționale de nailon. Aceste proprietăți sunt atent monitorizate și controlate de DuPont și numai cele mai bune materiale care respectă criterii stricte pot purta marca comercială Cordura® by DuPont.
DuPont Cordura 300:
Țesătură high-tech cu rezistență și rezistență extremă la rupere și apă. Datorită proprietăților sale unice, este conceput pentru a face rucsac în condiții extreme.
DuPont Hypalon:
Clorosulfat de polietilenă extrem de rezistent la rupere și abraziune.
Duraflex:
Catarame italiene cu garanție pe viață.
Dural 7001-T6:
Corturi cu construcție din aliaj de aluminiu, oferind flexibilitate și greutate foarte mică. Acești stâlpi subțiri, fermi și rigidi sunt fabricați din 7001 T6 aliaj special
Dural 7075-T9:
Aliaj de aluminiu de înaltă calitate, cu o rezistență la tracțiune mai mare decât 7001 T6.
Durawrap:
Folie de poliester aplicată pe stâlpii din fibră de sticlă. Mărește semnificativ rezistența și flexibilitatea și previne uzura în cazul ruperii stâlpului.
Extra-pene:
Folosit ca umplutură pentru sacii de dormit. Compus din pene de gasca si puf (care ofera o izolare termica maxima).
Cantitatea de puf și pene este exprimată în % în tabelul de sub coloana „umplutură”. De exemplu, 95/5 înseamnă 95% puf și 5% pene.
Fleece Tecnopile:

Un material fleece de înaltă calitate și confortabil, cu capacități excelente de termoizolare și finisaj anti-bulgări.
- Full Circle System:
„Total Circulation System” este un sistem de spate care oferă capacități speciale de ventilație. Această soluție vă ajută corpul să respire liber, astfel încât să nu transpirați deloc.
O secțiune a spatelui în formă de stea menține un spațiu mic între spate și rucsac pentru a asigura o ventilație adecvată și nu vă va lăsa să transpirați. Acest material moale se potrivește perfect pe spate.
Gelanots GXPR: 
Material foarte usor realizat cu tehnologie speciala. Un strat subțire de poliuretan pe interiorul țesăturii oferă o rezistență atât de mare împotriva deteriorării mecanice încât nu trebuie să fie protejat de o căptușeală textilă. Rezistența minimă la compresiune garantată este de 8.000 mm H2O și permeabilitatea minimă la vapori este de 15.000 g H20/m2 pe 24 de ore. Este conceput special pentru articole vestimentare foarte ușoare și care se împachetează.
Gelanots SOFTSHELL:
Un material versatil de nouă generație conceput pentru îmbrăcăminte sportivă și în aer liber. Este compus din trei straturi care sunt laminate împreună. Stratul exterior softshell este durabil din punct de vedere mecanic, flexibil și nu restricționează mișcarea. Datorită membranei rezistente la apă Gelanots și stratului interior laminat de micro-fleece, softshell-ul este 100% rezistent la vânt și oferă o izolare termică și o respirabilitate excelente.
O jachetă softshell înlocuiește combinația clasică de două jachete - un top fleece cald și jachetă impermeabilă / rezistentă la ploaie folosită în majoritatea condițiilor care apar în natură. Toate acestea fără greutatea inutilă și restricția de mișcare. O combinație perfectă de elemente funcționale, fermoare de marcă de înaltă calitate și alte detalii importante fac din această jachetă un partener de încredere pentru activitățile în aer liber. Aceasta reprezinta o revolutie in tinuta sport si outdoor si poate fi folosita oriunde unde nu vrei sa fii surprins de vremea aspra.
Rezistenta la presiunea apei este de 10.000 mm, permeabilitatea la vapori este de 10.000 g H20/m2 la 24 de ore.
Gelanots XP:
Gelanots XP este o marcă comercială utilizată de o gamă largă de textile de înaltă performanță, care sunt destinate îmbrăcămintei sportive folosite în cele mai dure condiții meteorologice. Aceste materiale oferă un mod original de a întâlni și de a se conforma cerințelor conflictuale care sunt impuse îmbrăcămintei funcționale:
1. Transpirația trebuie îndepărtată de pe suprafața pielii, astfel încât utilizatorul să nu se simtă ud.
2. Este necesar să se prevină condensarea vaporilor de transpirație în interiorul hainelor pentru a preveni ca utilizatorul să simtă frig sau să se răcească.
3. Apa de ploaie nu poate pătrunde din exterior prin stratul exterior al îmbrăcămintei.
4. Flexibilitatea este foarte importantă pentru a ne asigura că materialul nu limitează mișcarea corpului.
Combinația de proprietăți, parametri și confort aparent contradictorii face Gelanots materialul ideal pentru toate activitățile în aer liber, sporturi de iarnă, alergare, ciclism, plimbări cu barca etc.
Producătorul garantează o permeabilitate minimă la vapori de 20.000 g H20/m2 la 24 de ore și rezistența la apă de cel puțin 20.000 mm înălțime de apă. Aceste valori ale materialelor Gelanots sunt foarte mari și apropiate unele de altele și rămân aproape neschimbate chiar și după ani de utilizare.
Întreținere: Gelanots nu necesită procese speciale de curățare. Poate fi spălat la mașină folosind detergenți obișnuiți desemnați pentru aceste tipuri de materiale (de exemplu, Nikwax). Înainte de a introduce într-o mașină de spălat, examinați cu atenție buzunarele și îndepărtați obiectele dure și ascuțite care ar putea deteriora membrana. Fermoarele și velcro trebuie să fie închise. Nu utilizați balsam de rufe și curățare chimică uscată. Petele pot fi îndepărtate cu benzină.
Nota:
- se spala la masina la 30°C; selectați programul de spălare delicată
- nu folosiți curățare chimică sau chimică
- nu utilizați detergenți de albire care eliberează clor
- nu utilizați centrifugarea centrifugă după spălare, doar întindeți-vă și lăsați să se usuce
- nu răsuciți sau strângeți niciodată!
- poate fi pus într-un uscător, setat la cea mai scăzută temperatură
- călcați până la 110°C și nu folosiți abur
Gelanots XP 3L:
Un laminat cu trei straturi, care combină următoarele trei straturi: țesătură exterioară, membrana Gelanots XP și stratul de protecție inferior al membranei. Acest material este folosit pentru îmbrăcămintea folosită în condiții extreme și poate rezista la o presiune și mai mare a apei - până la 30.000 mm de cap de apă, în timp ce permeabilitatea la vapori rămâne aceeași ca la XP 20.000 g H20/m2 la 24 de ore.
Harddura:

Un material cu uscare rapida, usor de curatat, foarte durabil si rezistent. Nailonul Hardur este de 2 până la 14 ori mai durabil decât bumbacul sau poliesterul, de 4 ori mai rezistent decât polipropilena și de 14 ori mai durabil decât bumbacul. Îmbunătățește calitatea ghiozdanelor, pantofilor, hainelor - în special rezistența și durabilitatea acestora.
• coloana de apă - 2.000 mm
• Permeabilitatea la vapori - 2.000 g/m2 la 24 de ore.
Hollofleece:

Un material textil moale și flexibil. Este capabil să se adapteze anatomic la forma corpului. Foarte plăcut la atingere. Rezistent la vant si umezeala. Datorită structurii sale cu trei straturi, menține temperatura corpului blocată în interior și menține utilizatorul cald. Lâna cu fibră tubulară cu două camere este utilizată ca strat de izolație interior care asigură o bună izolare termică.
Hollow fiebre 1, 4 a 6:

Fibrele goale 1, 4 și 6 sunt fibre de poliester spiralate cu 1, 4 sau 6 canale. Aerul păstrat în interiorul acestor canale oferă proprietăți izolante excelente. Datorită legăturii flexibile și metodei speciale de stratificare, aceste fibre păstrează foarte bine așa-numitul LOFT. Aceasta înseamnă că atunci când despachetați produsul, acesta își păstrează rapid volumul original și umple camerele sacului de dormit.
Fibrele goale oferă o izolare excelentă chiar și în medii foarte umede, nu absorb apă și respectă cerințele non-alergice. Sunt ușor de întreținut și pot fi spălate și uscate ca și alte țesături.
- Hypalon:
Hypalon este numele de marcă al elastomerului de polietilenă de la DuPont. Dacă oferă rezistență, rezistență și durabilitate excelente. Este flexibil, rezista la razele UV si isi pastreaza proprietatile chiar si la temperaturi scazute.
ITW Nexus:
Catarame suedeză ITW Nexus cu garanție pe viață.
- Filtre solare/categoria ecran:

Ochelarii de soare FEEL sunt echipati cu filtre solare normalizate pe o scara 0-4. Ochelarii de soare FEEL sunt prevăzuți cu filtre standard, clasificate de la 0 la 4. Filtrul nr. 4 nu este recomandat atunci când conduceți o mașină și ar trebui să fie folosit numai de către alpiniști.
Numerele de categorie de la 0 la 4 determină pentru ce condiții de lumină sunt potriviți ochelarii de soare.
testCategory 0 lasă să treacă peste 80% din lumina vizibilă.
- Categoria 1 lasă să treacă între 43% și 80% din lumina vizibilă. Acești ochelari nu sunt considerați ochelari de soare, dar vă protejează ochii de razele UV, praf și vânt în timpul activităților sportive.
- Categoria 2 lasă să treacă între 18% și 43% din lumina vizibilă. Acești ochelari sunt proiectați pentru utilizarea de zi cu zi, mai ales în oraș.
- Categoria 3 se aplică ochelarilor folosiți pentru conducere și drumeții.
- Categoria 4 nu poate fi folosită pentru conducere, deoarece lasă să treacă doar 3% până la 8% din lumină. Acești ochelari sunt folosiți în munți, munți acoperiți de zăpadă sau la plajă.
Izolație structurală:

KTX:
O combinație de 100% poliester, acoperire PVC și impregnare a suprafeței. Acest material se caracterizează prin rezistența sa ridicată la frecare și abraziune. Impregnarea poliuretanică asigură rezistență la apă și ploaie.
Laminate:
Structura laminată este realizată cu o nouă tehnologie care oferă țevi mai ușoare împreună cu rezistență sporită la rupere.
Microfibre:
O combinație de fibre cu două sau trei miezuri goale oferă o moliciune excelentă, comparabilă cu penele. Microfibra își păstrează proprietățile termoizolante chiar și în condiții umede. Flexibilitatea excelentă și acțiunea ridicată de încălzire oferite de această combinație fac din această fibră un material revoluționar.
Neoprene:
Material special cu elasticitate ridicată și proprietăți excelente de izolare termică.
No Wind:

No Wind este un produs laminat cu trei straturi de la compania italiană Pontetorto. Este o combinație de straturi superioare din micro-fleece, membrane și un strat inferior perforat. Rezultatul este un material 100% rezistent la vant, permeabil la vapori, moale si confortabil.
- Nylon PU cu strat 10,000 mm:
Podeaua cortului este confecționată dintr-o țesătură ușoară de nailon cu acoperire PU, care poate suporta presiunea apei egală cu 10.000 mm de cap de apă. Cusăturile sunt sigilate cu lipici.
Nylon PU cu strat 7,000 mm:
Podeaua cortului este confecționată dintr-o țesătură ușoară de nailon cu acoperire PU, care poate suporta presiunea apei egală cu 7.000 mm de cap de apă. Cusăturile sunt sigilate cu lipici.
Nylon 190T Ripstop:
Material foarte ușor, rezistent la rupere, potrivit pentru sacii de dormit cu umplutură sintetică și cu proprietăți excelente de izolare termică
Nylon 210T:
Materialul cel mai potrivit pentru sacii de dormit cu puf.